om oss

202857376_1214647455631406_4235329174072339978_n
204653383_854340311851269_6172097412446445769_n
Audioland er en kulturentreprenør fra Nord

 

Audioland leverer ulike typer eventer eller arrangementer.

Vi hjelper deg og din virksomhet med å arrangere webinar eller konferanse, booke underholdning, lyd, lys og videoproduksjon, innspilling av musikk. 

Vi kan enkelt levere bare events pakker for firmafest eller et privat selskap.

Vi har tro på gode opplevelser, levert gjennom tett samarbeid, åpen kommunikasjon og gjensidig respekt.

MED RESPEKT FOR KULTUR OG MENNESKER

 

VÅR HISTORIE

Audioland fikk se dagens lys for første gang i 2007, og det første navnet til selskapet var Alit musikk. Alit er et samisk ord og betyr blå. Etter det vi fikk høre var blå en kreativitetens farge. Samer og russere er et smule overtroiske folk, og det føltes riktig å bruke alle virkemidler som kan bidra til å starte et vellykket foretak.

Olga Solyanik –

produsent og eier

Olga Solyanik har Master in Tourism fra UiT Norges arktiske universitetet, og har arbeidserfaring innen salg, utvikling og ledelse av kulturprosjekter og bred kompetanse fra arrangørfeltet.  

Hun har startet produksjonsselskap Audioland AS i 2007, og plateselskap Audioland Music i 2011. Olga besitter mye kunnskap om samisk musikk, samiske artister og generelt om musikk- og platebransje i Nord. Hun driver Arctic Song Lab – en låtskriver camp i Alta og produserer internasjonal musikkfestival Sami Music Week.

Flerkulturell oppvekst og bakgrunn fra både reiseliv og kreative næringer har bidratt til at det har alltid vært naturlig for Olga å tenke i et større perspektiv: på tvers av tradisjoner, grenser og kulturer.

Olga er lidenskapelig opptatt av teknologisk innovasjon og effektivisering av prosesser i opplevelses- og musikkbransje. Denne interessen har resultert i den digitale matchmaking plattform for artister og arrangører – Artist NextDoor.

Olga driver plateselskapet Audioland music, hvor hun har ansvar for A&R, slipp og promotering av musikkutgivelser. 

I Audioland har hun hoved ansvar for prosjektering og  gjennomføring  av produksjoner for events, konferanser og festivaler.

Olga er styremedlem i FONO – en interesseorganisasjon for uavhengige norske plateselskaper, siden 2020.

Olga er et varamedlem i fagutvalget for fonogram i Fond for lyd og bilde (Norsk kulturråd) ut våren 2024.

Facebook: Olga Solyanik

Instagram: @olgasolianik

Mobil: +47 90026364 / e-post: olga@audioland.no 

Klemet Anders Buljo –

musikkprodusent og prosjektleder

Klemet Anders Buljo er en av de første utdannede samiske musikere som har en aktiv profesjonell karriere som utøver, komponist og musikkprodusent. Dette har han hatt som hoved virke i mer enn 30 år nå.

Klemet er født og oppvokst i en reindriftsfamilie. Hele familien brukte joik til arbeid og fritid, og joik var hovedspråket ved siden av tale. Årene på grunnskolen måtte han tilbringe på internat, der han begynte å spille gitar og spille i et band. Etter hvert fikk han utdannelse i musikk på videregående og deretter Agder musikkonservatoriet. Klemet har bla. jobbet på oppdrag for Den Norske Opera og Nasjonalballetten.

I dag jobber han med å skrive låter, komponere og produsere musikk for flere av samiske artister og musikkprosjekter. Klemet har faglig ansvar for alle prosjektene i Arctic Sound Studio, i tillegg har han hoved ansvar for teknisk gjennomføring og kunstnerisk innhold under alle kulturarrangement som produseres av Audioland. Han er co-grunder til Artist NextDoor, der hans bakgrunn som utøvende musiker bidratt til utvikling av ide og til design av hele konseptet.

Klemet er en engasjert kulturformidler og erfaren foredragsholder. Sammen med sin kollega Marit driver han musikk vlogg og gjennomfører seminarer og workshops hvor de forteller om joik, kultur og musikktradisjoner fra Sápmi.

I november 2017, som en del av duo MARET, har Klemet mottatt en kulturpris fra Alta kommune: «For å ha vist en vedvarende evne og vilje til å yte aktiv kulturinnsats utover det vanlig». Sammen med sin kollega i MARET har Klemet også vunnet Finnmark fylkeskulturprisen i 2018.

Facebook: Klemet Anders Buljo 

Instagram: k_buljo

Mobil: +47 48055885 / e-post: klemetbuljo@msn.com

Våre kjerneverdier

Trygg kvalitet

Audioland har vært i bransjen siden 2007, og vet at kunden vil ha unike opplevelser!

Multi-kulturell

Multikulturell kompetanse, flere arbeidsspråk, bakgrunn fra både reiseliv og kulturnæring.

Musikkultur fra nord

Vi synliggjør den unike kulturen i nord, og skaper formidlingsarenaer for musikkunstnere.

Lojal åpenhet

Vi deler åpent alt vi har lært i våre 13 år som arrangør og produsent.

Engasjert visjonær

Uavhengig av type arrangement, skal du oppleve at du har kommet rett når du kommer til oss.

Omsorgsfull respekt

Vi har respekt for og tar vare på lokal identitet, kultur og unike musikkuttrykk.

audioland i media

 

Klikk på lenkene under til å finne de ulike intervjuene, artiklene, og videoene.

Kontakt oss